deze e-mail in de browser bekijken

Sterk beleid voor jonge inwoners

Skateparken en sportterreinen terug open.

Vorige vrijdag kondigden minister Dalle en minister Somers aan dat skateparken en sportterreinen in de buitenlucht terug open gaan voor verenigingen en groepen van maximaal 20 kinderen en jongeren met begeleiding en met respect voor fysieke afstand. Zo kunnen ook kinderen en jongeren die niet in een sportclub zitten terug sporten en skaten. Aan de lokale besturen om dat te organiseren.

Een stap vooruit voor het mentaal en sociaal welbevinden van kinderen en jongeren. Jullie staan nu voor een stevige uitdaging om die theorie om te zetten in de praktijk. Om jullie te inspireren stak Bataljong een tandje bij en schreef deze inspiratienota:

· Wat is er juist beslist? En hoe te interpreteren?
· De visie van Bataljong en concrete aanbevelingen.
· Het gesprek met jongeren aangaan.
· De eerste praktijken van enkele lokale besturen gebundeld.

Naast de nota bieden we jullie graag enkele pictogrammen aan die kunnen helpen om jouw reglement helder te communiceren. Download hier!

Speelterreinen blijven nog dicht. Voor die heropening dringen wij opnieuw aan om dat te regelen zónder toezicht. Toezicht op elk speelterreintje is onhaalbaar.

Zet de jonge inwoners mee centraal in de exit. Ook dit kunnen jullie weer! Veel succes.

Kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties kunnen opnieuw terecht bij jeugdwerkorganisaties.

Vanaf 18 mei kunnen jeugdwerkorganisaties die werken met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties opnieuw aan de slag, ook in groepsverband.
Benieuwd over welke activiteiten het dan gaat en aan welke regels deze jeugdwerkorganisaties zich dan zullen moeten houden? Lees meer

Benieuwd naar wat dit betekent voor jou als jeugdambtenaar en ondersteuner van deze organisaties? Lees het hier.

De week van de waarheid voor de zomer?

Althans dat hopen we. Heel voorwaardelijk. Het huiswerk van de jeugdsector, De Ambrassade, VVSG en Bataljong is in ieder geval klaar.

Lees wat je deze week mag verwachten.

Save the date 26 mei: webinar 'Draaiboeken voor de zomervakantie'.

Blokkeer alvast dinsdagvoormiddag 26 mei in je agenda. Dan organiseren we – onder voorbehoud – een webinar voor alle jeugdambtenaren om de protocollen en draaiboeken voor de zomervakantie toe te lichten.

Lokale besturen mogen opnieuw studeerruimtes voor studenten inrichten.

“Silent places” voor studenten zonder passende studiefaciliteiten kunnen georganiseerd worden mits op afspraak en met respect voor de physical distance maatregelen.  

Volg Bataljong

Bataljong Ossenmarkt 3 2000 Antwerpen 03 821 06 06 info@bataljong.be
Uitschrijven