deze e-mail in de browser bekijken

Sterk beleid voor jonge inwoners

Welkom bij Bataljong Saar & Bieke

Met Saar en Bieke staat de teamteller op 20. Welkom bij het legioen.

 Saar: “Ik kijk ernaar uit om mij in te leven en in te zetten voor de jeugdsector”.

Saar werkte 18 jaar bij de Sociale Huisvestingsmaatschappij ‘De Ideale Woning’. Eerst als huurbegeleider en nadien als leefbaarheidsmedewerker of wijkconsulent onder de pijler samenleven en participatie.
Sinds april is zij binnen Bataljong actief als regionaal ondersteuner Antwerpen.

 Bieke is geen onbekende binnen de jeugdsector en heeft vooral veel goesting:
“Met in mijn rugzak heerlijke jaren als jeugdwelzijnswerker in Limburg en Leuven, én als coördinator Jeugd en Kinderopvang in Rotselaar mag ik opnieuw aan de slag met de mooiste steden en gemeenten van Vlaanderen”.

Zij neemt bij Bataljong de rol op van regionaal ondersteuner Limburg. Daarnaast zet ze zich ook in voor het project Komm-Af met als doel het jeugdaanbod toegankelijker en inclusiever maken.

Terugblik Buitenspeeldag

De zon scheen, kinderen speelden, liepen en konden volop ravotten. Meer kan je niet vragen van een Buitenspeeldag. Vanuit Bataljong zijn we enorm trots op alle creativiteit en goesting om er het beste van te maken dit jaar, voor deze toch speciale veertiende editie. En van wat we hebben zien passeren op sociale media, is dat ook absoluut gelukt! Dus merci aan de meer dan 200 gemeenten die dit jaar hebben meegedaan!

Samen met minister Dalle bezochten we zelf de schattenzoektocht in Kortenberg, een geweldig voorbeeld van hoe we deze Buitenspeeldag op een toffe en coronaproof manier konden invullen. Hopelijk heeft de Buitenspeeldag vele kinderen geïnspireerd en aangemoedigd om ook de rest van jaar volop buiten te spelen. Volgende afspraak op woensdag 20 april 2022. Tot volgend jaar! #365xBuitenspeeldag

Een traject kindvriendelijke stad of gemeente opstarten dit najaar? Vraag je begeleiding aan vóór 1 juni

Een stad of gemeente die het welbevinden van kinderen en jongeren centraal stelt, zorgt voor een gezonde woonomgeving, een democratische gemeenschap en een goed bestuur voor iedereen. Dat is de ambitie van een kindvriendelijke stad of gemeente.

Wil jouw stad of gemeente ook gaan voor het label? Leg dan een gratis en vrijblijvend intakegesprek vast bij Bataljong. Indien je nog dit jaar een traject wil opstarten onder begeleiding van Bataljong, vraag dan vóór 1 juni je begeleiding aan.

Alle informatie over onze begeleiding vind je hier terug.
Informatie over hoe je je kandidaat kan stellen voor het label kan je lezen op de website van kindvriendelijke steden en gemeenten.

Voor vragen of het vastleggen van een intakegesprek, contacteer Imke via Imke.pichal@bataljong.be of 03 740 76 44.

Aanstekers: NIEUW promomateriaal beschikbaar

Is jullie eigen lokale ‘Aanstekers’campagne al gelanceerd?
Dan kan je die vanaf nu uitbreiden met extra personal promo. De visuals zijn beschikbaar in verschillende formaten en readymade om deze naar je hand te zetten. Ideaal voor online en offline communicatie. Je vindt de bestanden terug onderaan in je Aanstekers dashboard. Niemand kan nog ontsnappen aan je campagne!

Wil jouw jeugdraad ook met de Aanstekers webtool aan de slag om de ideeën van jongeren te verzamelen? Vraag je login aan via hallo@aanstekers.org

 Meer informatie over het project Aanstekers vind je hier.

Een fusie met oog voor kindvriendelijkheid?

Heeft jouw gemeente plannen om te fusioneren?
Bij Bataljong kan je procesbegeleiding boeken om proactief na te gaan wat dit inhoudt voor je gezamenlijk jeugd- of geïntegreerd vrijetijdsbeleid.

Interesse?
Ilse bekijkt graag de mogelijkheden. Stuur een mailtje naar ilse.holvoet@bataljong.be 
of bel 03 740 76 42.

Waar staan we vandaag met de Beleidsnota 2021 - 2025?

Bataljong schreef in 2020 een beleidsnota voor de komende 5 jaar. In het najaar van 2020 volgde een onderhandeling voor onze beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid.

Centraal stond de vraag: ‘hoe kunnen we het lokaal jeugdbeleid anno 2025 het best ondersteunen?’. Dit werd geconcretiseerd aan de hand van 10 werven. Zo formuleerden we onder meer strategieën en acties rond ondersteuning van bovenlokaal jeugdbeleid, welke rol we hebben t.a.v. jeugdraden, wie onze kernpartners zijn en of we extra budget moesten vragen voor regionale ondersteuners.

Wat de conclusies van de 10 werven waren en waar we vandaag staan, lees je hier.

Thomas De Peuter
Brecht

Iris Van Messem
Schelle

Silke Philips
Herselt

Pieter Blaton
Brugge

Emma Daem
Aalst

An Schoemans
Bever

Shanah Noynaert
Halle

Chiel Van Poucke
Holsbeek

Evelien Van Bogaert
Boom

Maartje Van Poppel
Hoogstraten

Hans Mennes
Sint-Gillis-Waas

Volg Bataljong

Bataljong Ossenmarkt 3 2000 Antwerpen 03 821 06 06 info@bataljong.be
Uitschrijven